Jó szivattyút szeretne? Szakszerűen beépítjük.

Rossz a meglévő szivattyú? Hívjon, megjavítjuk.

Tanácsra van szüksége? Ingyen segítünk.

Házhozszállítás
TOP termékek
Méretezés, szűrés
Szállítás
Termék részletek


Grundfos PM1 áramláskapcsoló

Száll. idő - 6-9 munkanap
Grundfos PM1 áramláskapcsoló
51 633 Ft
Nem kérek plusz szolgáltatást
Szivattyúvezérlés beépítése +17 907 Ft

Grundfos PM1 áramláskapcsoló készülék

- igény szerint szakszerű(!) telepítéssel!

 

   Grundfos PM1 egy olyan elektronikus eszköz, amely a vízhasználat megindulásakor elindítja, befejezését követően pedig leállítja a szivattyút, amelynek a nyomóvezetékére (vagy közvetlenül a szivattyúra) kell elhelyezni, így helyettesítve a hagyományos nyomáskapcsolót, illetve kiküszöbölve a nyomáskapcsolókkal kapcsolatos vezérlési problémákat.

   A készülék bármely szivattyútípus vezérlésére alkalmas, de búvárszivattyúkkal egybeépített konfigurációban mindenképpen ajánlatos a hidraulikus ún. vízütések elkerülése érdekében megfelelő méretű tágulási tartállyal egybeépíteni.

   A Grundfos PM1 a szivattyút akkor indítja el, ha a rendszer nyomása az indító nyomás (1.5 bar) értéke alá esik, illetve megállítja a szivattyút, ha nincs rajta átfolyó vízmennyiség, vagy bizonyos időn túl kevesebb, mint 1 liter/perc.

  Szárazonfutás esetén a készülék a szivattyú működését leállítja, de automatikusan nem indítja újra! Az ismételt indítást manuálisan, a "reset" billentyű lenyomásával lehet kezdeményezni.

   A nyomáskapcsolós vezérléssel szemben nagyon fontos, hogy a Grundfos PM1 védi a szivattyút a szárazonfutás, illetve a túl gyakori indítás ellen. Kisebb tömítetlenségek esetén a kiegészítő tágulási tartály alkalmazása ennél a megoldásnál is indokolt lehet.

    Az eszköz egy 1” bejövő, és 1” kimenő csatlakozóval rendelkezik. 

    Fontos, hogy a Grundfos PM1 által vezérelhető maximum vízmennyiség 200 liter/perc, a szivattyú motor-teljesítménye pedig nem haladhatja meg az 1.2kW értéket!

   A készülék külön karbantartást nem igényel, a beépítés iránya függőleges és vízszintes módon egyaránt lehetséges.

   Kültéri üzemeltetés során hangsúlyosan figyelni kell arra, hogy fagyveszélyes időjárási helyzetben a készüléket le kell szerelni, mert a benne lévő víz törést okozhat, illetve az elektromos bekötést mindenképpen célszerű bontható módon megoldani (villásdugó-lengőalj), mert a készülékben lévő elektronika bekötési pontjait nem úgy alakították ki, hogy rendszeresen nyissák és zárják azokat.

   A Grundfos PM1 áramláskapcsoló használatát mindenekelőtt öntözőrendszerekben ajánljuk, házi vízellátáshoz inkább a sokkal fejlettebb elektronikával szerelt Grundfos PM2 változatot javasoljuk, mert így a rendszerben fellépő nyomás-ingadozás sokkal kisebb tartományban mozog.   

 

Grundfos PM1

- minőség

- megbízhatóság

- hosszú élettartam

 • Garancia 1 év
  Csatlakozási méret: 1 coll KK
  Feszültség: 230V
  Maximális átfolyás: 200 liter/perc
  Maximális terhelhetőség: 1200W
  Indítási nyomás: 1.5 bar
  Tápkábel : Nincs
  Manométer: Nincs

 • Tápfeszültség
  Tápfeszültség
  Cikkszám
  GRM-PM1
  Státusz
  Száll. idő - 6-9 munkanap    
  Tömeg
  1,6 kg/db
Webáruház készítés