Jó szivattyút szeretne? Szakszerűen beépítjük.

Rossz a meglévő szivattyú? Hívjon, megjavítjuk.

Tanácsra van szüksége? Ingyen segítünk.

Házhozszállítás
TOP termékek
Méretezés, szűrés
Szállítás
Termék részletek


Grundfos PM2 áramláskapcsoló

Száll. idő - 6-9 munkanap
Grundfos PM2 áramláskapcsoló
89 021 Ft
Nem kérek plusz szolgáltatást
Szivattyúvezérlés beépítése +17 907 Ft

Grundfos PM2 áramláskapcsoló készülék

- igény szerint szakszerű(!) telepítéssel!

 

   A Grundfos PM2 egy olyan elektronikus eszköz, amely a vízhasználat megindulásakor elindítja, befejezését követően pedig leállítja a szivattyút, amelynek a nyomóvezetékére (vagy közvetlenül a szivattyúra) kell elhelyezni, így helyettesítve a hagyományos nyomáskapcsolót, illetve kiküszöbölve a nyomáskapcsolókkal kapcsolatos vezérlési problémákat.

   A készülék bármely típusú szivattyú vezérlésére alkalmas, de búvárszivattyúk házi vízellátó rendszerében ajánlatos a hidraulikus ún. vízütések elkerülése érdekében megfelelő méretű tágulási tartállyal egybeépíteni.

   A Grundfos PM2 a szivattyút akkor indítja el, ha a rendszer nyomása a beállítható(!) indító nyomás (1.5-5.0 bar) értéke alá esik, illetve megállítja a szivattyút, ha nincs rajta átfolyó vízmennyiség, vagy bizonyos időn túl kevesebb, mint 1 liter/perc.

   Amennyiben a rendszer megfelelő méretű tágulási tartályt is tartalmaz, a ki- és bekapcsolási nyomástartomány a megadott határok között szintén állítható, közel állandó víznyomást biztosítva a hálózatban.

   A nyomáskapcsolós vezérléssel szemben nagyon fontos, hogy a Grundfos PM2 védi a szivattyút a szárazonfutás, illetve a túl gyakori indítás ellen.

  Az eszköz egy 1” bejövő, és 1” kimenő csatlakozóval rendelkezik, illetve beépítve tartalmazza azt a membránt, ami biztonságos megoldás a veszélyes vízütések elkerülése érdekében (hosszú csőszakaszok esetén). Kisebb tömítetlenségek esetén a kiegészítő tágulási tartály alkalmazása ennél a megoldásnál is indokolt lehet.

   Szivárgás esetén a készülék a szivattyú működését a gyakori indítások elkerülése érdekében leállítja, de megfelelő beállítás esetén 12 óra múlva ismét automatikusan elindítja azt.

   Előnye az elektronikának, hogy megfelelő beállítás esetén az esetleges szárazra futást követően a szivattyút többször automatikusan újra elindítja (30 percenként, majd 24 óra elteltével naponként), vagyis ha időközben a vízhiány megszűnik, az automatikus működés külön beavatkozás nélkül helyreáll.

   Egy esetleges törés esetén a készülék beállítható úgy, hogy az egyidejű működés maximális időtartama 30 perc legyen, vagyis a törés környezete megkímélhető a súlyosabb vízkároktól.

   Fontos, hogy a Grundfos PM2 által vezérelhető maximum vízmennyiség 200 liter/perc, a szivattyú motor-teljesítménye pedig nem haladhatja meg az 2.0kW értéket!

   A készülék külön karbantartást nem igényel, a beépítés iránya függőleges és vízszintes módon egyaránt lehetséges.

   Kültéri üzemeltetés során hangsúlyosan figyelni kell arra, hogy fagyveszélyes időjárási helyzetben a készüléket le kell szerelni, mert a benne lévő víz törést okozhat, illetve az elektromos bekötést mindenképpen célszerű bontható módon megoldani (villásdugó-lengőalj), mert a készülékben lévő elektronika bekötési pontjait nem úgy alakították ki, hogy rendszeresen nyissák és zárják azokat.

   A Grundfos PM2 áramláskapcsoló használatát házi vízellátó rendszerben és öntözéshez is ajánljuk, de a készülék kisebb ipari jellegű vízkivételek vezérlésére is kiválóan alkalmas.  

 

Grundfos PM2

- minőség

- megbízhatóság

- hosszú élettartam

 

 • Garancia 2 év
  Csatlakozási méret: 1 coll KK
  Feszültség: 230V
  Maximális átfolyás: 200 liter/perc
  Maximális terhelhetőség: 2000W
  Tápkábel : Van
 • Tápfeszültség
  Tápfeszültség
  Cikkszám
  GRF-PM2
  Státusz
  Száll. idő - 6-9 munkanap    
  Tömeg
  1,85 kg/db
Webáruház készítés