Jó szivattyút szeretne? Szakszerűen beépítjük.

Rossz a meglévő szivattyú? Hívjon, megjavítjuk.

Tanácsra van szüksége? Ingyen segítünk.

Házhozszállítás
TOP termékek
Méretezés, szűrés
Szállítás
Termék részletek


JD 100QD-312/1.1 búvárszivattyú

Száll. idő- 3-5 munkanap
JD 100QD-312/1.1 búvárszivattyú
89 535 Ft
Nem kérek plusz szolgáltatást
Búvárszivattyú egyszerű telepítése +19 050 Ft

ingyenes(!) házhozszállítással,

ingyenes(!) helyszíni telepítési szaktanácsadással,

- igény szerint szakszerű(!) telepítéssel!

 

   FIGYELEM! A készülék önmagában nem működőképes, a kútba történő telepítéséhez további alkatrészek szükségesek. Ezek a legegyszerűbb esetben a következők:

- 1db - 32x5/4" külső menetes idom a szivattyú nyomó-csatlakozására,

- 1 tekercs teflon szalag a menetes csatlakozás megfelelő tömítésére,

- ? m - 32mm 10bar nyomástűrésű műanyag ún. KPE cső a víz felszínre juttatásához (a szükséges cső mennyiségét a kútfúró által megadott beépítési mélység adja, vagy a kút teljes mélysége, amelyből le kell vonni -1 métert),

- 1db - 32x1" külső menetes könyök idom a felszíni bekötéshez,

- 1db - csap-csatlakozó a locsolótömlő hozzákapcsolásához,

- ? m -nyúlásmentes szivattyútartó kötél (mennyisége megegyezik a szükséges KPE cső hosszával, amelyhez hozzá kell adni +1 métert),

- 1db - műgyantás kábeltoldás (19 méternél mélyebb beépítés esetén),

- ? m - 3x15mm2 elektromos gumikábel (19 méternél mélyebb beépítés esetén, ahol a beépítési mélységből le kell vonni a gyárilag beépített 20m kábelt, de hozzá kell adni legalább(!) +1m kábelt a megfelelő csatlakoztatáshoz, illetve továbbá a felszínen szükséges mennyiséget is),

 

   A szükséges alkatrészek az oldal alján található "kiegészítő termékek" fülre kattintva szintén megrendelhetők!

   A "kiegészítő termékek" között megrendelhető a szivattyú szakszerű(!) telepítése is.

   Ha a készüléket 19m mélység alatt építik be, megfelelő műgyantás kábeltoldást és kiegészítő elektromos kábelt kell alkalmazni! (Ezeket a tételeket a "Kiegészítők" között lehet megrendelni.) 

 

   JD 100QJD-312/1.1 csőbúvárszivattyú 

   A készüléket általában 20-35m mélységű csőkutakba ajánljuk. Az üzemszerűen nyerhető optimális vízmennyiség értéke  60 liter/perc (2.0 m3/óra). A teljesítmény-értékekre hangsúlyosan ügyelni kell, mert a szivattyú ún. karakterisztikai görbéje meglehetősen meredek, azaz nagyobb vízmennyiségek kivétele esetén a rendszerben lévő nyomás drasztikusan csökken.

   A JD 100QJD-312/1.1 szivattyú 50g/m3 homoktűréssel rendelkezik, ezért ügyelni kell arra, hogy olyan kutakban használják, amelyekből szilárd szennyeződésektől mentes tiszta víz nyerhető. Ennél jelentősebb szennyeződés esetén azonban más gyártmányt kell választani, mert az alkatrészek intenzív kopása miatt a készülék élettartama drasztikusan rövidül! 

   A JD 100Q sorozatú szivattyúkat 2012 óta építjük be különféle típusú vízkivételi feladatokhoz, de azóta - bár kínai eredetű a készülék - gyártási hibás készülékről alig  kaptunk visszajelzést! Néhány készüléket pár év működés után kiemeltünk és ellenőriztük őket, de kielégítő földelés esetén komolyabb korróziós nyomokat sehol nem találtunk a saválló acél burkolaton, illetve a karakterisztika ellenőrzése során rendre az eredeti gyári értékeket kaptuk.

   Első pillantásra ezekről a készülékekről aligha lehet megmondani, hogy nem valamely nagy nemzetközi szivattyúgyártó termékei, és üzembiztonságban, illetve élettartam tekintetében egyre inkább úgy tűnik, hogy szakszerű beépítés és karbantartás mellett ár/érték arányban a piacon kapható legjobb készülékek közé tartoznak. 

   A szivattyút alapvetően csőkutakból való vízkitermelésre tervezték, ciszternába és ásott kutakba nem javasoljuk beépíteni.

   A JD 100QJD-312/1.1 jól használható egyszerű locsolásra, megfelelő vezérléssel egybeépítve házi-vízellátás kialakításához és kisebb öntözőrendszerekben is.

   A szivattyú 20 m kábellel és a külső kondenzátort, illetve hővédelmet is tartalmazó indítódobozzal együtt kerül értékesítésre.

 

JD 100QJD-312/1.1

- megbízhatóság

- korrekt élettartam

- kedvező ár

 • Garancia: 1 év
  Feszültség: 230V
  Teljesítmény: 1100W
  Max. Szállítási kapacitás: 67 liter/perc
  Max Emelőmagasság: 86 méter
  Munkapont: 50 méteren 60 liter/perc
  Maximum folyadékhőmérséklet: +35 fok
  Tengely: Rozsdamentes acél
  Szivattyúház: Rozsdamentes acél (AISI 304)
  Nyomócsatlakozás: 5/4"
  Szivattyúátmérő: 93 mm
  Kábelhossz: 20 méter
  Homoktűrőképesség: 50 g/m3
  Maximális merülési mélység: 20 méter
  Járókerék anyaga: Noryl
  Védelem IP 68
  Szigetelési osztály B
Webáruház készítés