Jó szivattyút szeretne? Szakszerűen beépítjük.

Rossz a meglévő szivattyú? Hívjon, megjavítjuk.

Tanácsra van szüksége? Ingyen segítünk.

Házhozszállítás
TOP termékek
Méretezés, szűrés
Szállítás
Termék részletek


Pedrollo EasyPress II 1.5-M áramláskapcsoló

Raktáron
Raktárkészlet: NINCS
Pedrollo EasyPress II 1.5-M áramláskapcsoló
38 600 Ft
Nem kérek plusz szolgáltatást
Szivattyúvezérlés beépítése +17 907 Ft

Pedrollo EasyPress-II ”Blue” (1.5 bar indítási nyomású) áramláskapcsoló készülék, beépített manométerrel

- igény szerint szakszerű(!) telepítéssel!

 

   A Pedrollo EasyPress-II egy olyan elektronikus eszköz, amely a vízhasználat megindulásakor elindítja, befejezését követően pedig leállítja a szivattyút, amelynek a nyomóvezetékére (vagy közvetlenül a szivattyúra) kell elhelyezni, így helyettesítve a hagyományos nyomáskapcsolót, illetve kiküszöbölve a nyomáskapcsolókkal kapcsolatos vezérlési problémákat.

  A készülék bármely szivattyútípus vezérlésére alkalmas, de búvárszivattyúkkal egybeépített konfigurációban mindenképpen ajánlatos a hidraulikus ún. vízütések elkerülése érdekében megfelelő méretű tágulási tartállyal egybeépíteni.

   A Pedrollo EasyPress II erős technopolimer burkolattal és belső erősítésekkel készül, 10 bar normál üzemi nyomásra tervezték, de akár 40 bar(!) nyomás-ütésnek is ellenáll.

   Az adott készülék a szivattyút akkor indítja el, ha a rendszer nyomása az indító nyomás (1.5 bar) értéke alá esik, illetve megállítja a szivattyút, ha nincs rajta átfolyó vízmennyiség, vagy bizonyos időn túl kevesebb, mint 1 liter/perc.

   A nyomáskapcsolós vezérléssel szemben nagyon fontos, hogy a Pedrollo EasyPress-II védi a szivattyút a szárazonfutás, illetve a túl gyakori indítás ellen.

  Az eszköz egy 1” bejövő, és 1” kimenő csatlakozóval rendelkezik, illetve beépítve tartalmazza azt a membránt, ami biztonságos megoldás a veszélyes vízütések elkerülése érdekében (hosszú csőszakaszok esetén). Kisebb tömítetlenségek esetén a kiegészítő tágulási tartály alkalmazása ennél a megoldásnál is indokolt lehet.

   Előnye az elektronikának, hogy az esetleges szárazra futást követően a szivattyút többször automatikusan újra elindítja (15,30, majd 60 perces időközönként), vagyis ha időközben a vízhiány megszűnik, az automatikus működés külön beavatkozás nélkül helyreáll.

   Az adott készülékbe épített manométer nagyon hasznos a vízrendszerben fellépő szivárgások azonosításához, mert az ellenőrző manométer utólagos illesztése a rendszerhez gyakran nagyon nehézkes és a hibakeresés idejét (azaz a javítás költségeit is) akár jelentős mértékben is emelheti.

   Fontos, hogy a Pedrollo EasyPress-II által vezérelhető maximum vízmennyiség 200 liter/perc, a szivattyú motor-teljesítménye pedig nem haladhatja meg az 1.5kW értéket!

   A készülék külön karbantartást nem igényel, a beépítés iránya függőleges és vízszintes módon egyaránt lehetséges.

   Kültéri üzemeltetés során hangsúlyosan figyelni kell arra, hogy fagyveszélyes időjárási helyzetben a készüléket le kell szerelni, mert a benne lévő víz törést okozhat, illetve az elektromos bekötést mindenképpen célszerű bontható módon megoldani (villásdugó-lengőalj), mert a készülékben lévő elektronika bekötési pontjait nem úgy alakították ki, hogy rendszeresen nyissák és zárják azokat.

   A Pedrollo EasyPress-II „Blue” áramláskapcsoló használatát mindenekelőtt öntözőrendszerekben ajánljuk, házi vízellátáshoz inkább a magasabb indítási nyomáson működő „Red” változatot (2.2 bar) javasoljuk, mert így a rendszerben fellépő nyomás-ingadozás sokkal kisebb tartományban mozog.   

 

Pedrollo EasyPress-II

- minőség

- megbízhatóság

- hosszú élettartam

 • Garancia 1 év
  Csatlakozási méret: 1 coll KK
  Feszültség: 230V
  Maximális átfolyás: 200 liter/perc
  Maximális terhelhetőség: 1500W
  Indítási nyomás: 1.5 bar
  Tápkábel : Nincs
 • Tápfeszültség
  Tápfeszültség
  Raktárkészlet
  NINCS
  Cikkszám
  50066-215P-15
  Státusz
  Raktáron    
  Tömeg
  1,6 kg/db
Webáruház készítés