Jó szivattyút szeretne? Szakszerűen beépítjük.

Rossz a meglévő szivattyú? Hívjon, megjavítjuk.

Tanácsra van szüksége? Ingyen segítünk.

Házhozszállítás
TOP termékek
Méretezés, szűrés
Szállítás
Termék részletek


Pedrollo EasySmall II áramláskapcsoló

Raktáron
Raktárkészlet: NINCS
Pedrollo EasySmall II áramláskapcsoló
29 969 Ft
Nem kérek plusz szolgáltatást
Szivattyúvezérlés beépítése +17 907 Ft

- igény szerint szakszerű(!) telepítéssel!

 

   Az Pedrollo Easy Small egy olyan elektronikus eszköz, amely a vízhasználat megindulásakor elindítja, befejezését követően pedig leállítja a szivattyút, amelynek a nyomóvezetékére (vagy közvetlenül a szivattyúra) kell elhelyezni, így helyettesítve a hagyományos nyomáskapcsolót, illetve kiküszöbölve a nyomáskapcsolókkal kapcsolatos vezérlési problémákat.

   A készülék kialakítása folytán elsősorban felszíni szivattyúk vezérlésére alkalmas, de használható búvárszivattyúkkal is. Ez utóbbi konfigurációban mindenképpen ajánlatos a hidraulikus ún. vízütések elkerülése érdekében megfelelő méretű tágulási tartállyal egybeépíteni.

   A készülék a szivattyút akkor indítja el, ha a rendszer nyomása az indító nyomás (1.5 bar) értéke alá esik, illetve megállítja a szivattyút, ha nincs rajta átfolyó vízmennyiség, vagy bizonyos időn túl kevesebb, mint 2 liter/perc.

   A nyomáskapcsolós vezérléssel szemben nagyon fontos, hogy a Pedrollo Easy Small védi a szivattyút a szárazonfutás, illetve a túl gyakori indítás ellen.

  Az eszköz egy 1” bejövő, és két(!) 1” kimenő csatlakozóval rendelkezik, ami azért előnyös, mert azon túlmenően, hogy egyidejűleg 2 elmenő nyomott vezeték is csatlakoztatható hozzá, közvetlenül rászerelhető egy kiegészítő nyomáskiegyenlítő tartály is, ami hasznos és indokolt megoldás a veszélyes vízütések elkerülése érdekében (hosszú csőszakaszok esetén), valamint kisebb tömítetlenségek esetén megakadályozza a vezérelt szivattyú rendszeres újraindítását.

   További előnye az elektronikának, hogy az esetleges szárazra futást követően a szivattyút többször automatikusan újra elindítja (15,30, majd 60 perces időközönként), vagyis ha időközben a vízhiány megszűnik, az automatikus működés külön beavatkozás nélkül helyreáll.

   A nagyobb áramláskapcsolókkal ellentétben ennek az eszköznek a legkisebb a helyszükséglete, 1db 1" közcsavar közbeiktatásával pontosan a (gyengébb minőségű és elavult…) Brio-2000 méretét adja ki, így csere esetén annak helyére egyszerűen beszerelhető).

   Fontos, hogy a Pedrollo Easy Small által vezérelhető maximum vízmennyiség 180 liter/perc, a szivattyú motor-teljesítménye pedig semmiképpen(!) nem haladhatja meg az 1.1kW értéket.

   A készülék külön karbantartást nem igényel, a beépítés iránya függőleges és vízszintes módon egyaránt lehetséges.

   Kültéri üzemeltetés során hangsúlyosan figyelni kell arra, hogy fagyveszélyes időjárási helyzetben a készüléket le kell szerelni, mert a benne lévő víz törést okozhat, illetve az elektromos bekötést mindenképpen célszerű bontható módon megoldani (villásdugó-lengőalj), mert a készülékben lévő elektronika bekötési pontjait nem úgy alakították ki, hogy rendszeresen nyissák és zárják azokat.

   A Pedrollo Easy Small áramláskapcsoló használatát hosszútávú tapasztalataink alapján biztonsággal kisebb öntözőrendszerekben és legfeljebb egyszerűbb vezérelt vízrendszerekben ajánljuk.   

 

Pedrollo Easy Small

- minőség

- megbízhatóság

 • Garancia 1 év
  Csatlakozási méret: 1 coll KBB
  Feszültség: 230V
  Maximális átfolyás: 180 liter/perc
  Maximális terhelhetőség: 1100W
  Tápkábel : Nincs
 • Tápfeszültség
  Tápfeszültség
  Raktárkészlet
  NINCS
  Cikkszám
  50066-415
  Státusz
  Raktáron    
  Tömeg
  150 g/db
Webáruház készítés